Ready to drop bombs

Hej, hej, hemskt mycket hej
I måndags blev det rätt tidigt till stallet. Har alla tre hästarna för mig själv i veckan. Pirr har varit lite svullen av sadelgjorden eller nå så hon fick vila från gjord. Blev bara en prommis i ridhuset så hon skulle få röra på sig.
Valle fick skritta ut. Han blev rädd för något i skogen och skulle vända. När han inte fick det blev han assur och gjorde sina utbrott. Jäklars vad han tog i i katapulterna. Nästan så jag flög iväg ;) Men som vanligt kände han sig besegrad och gick tillslut så långt jag ville. Dock så försökte han piaffera på hemvägen osv, men kan han så väl att vi reder ut det mesta :)
Super Ollen fick springa på min lektion. Det var hyffsat jobbigt. Tyckte jag red så dåligt och visste inte vad jag skulle göra. Min ytterskänkel samarbetade inte och ville nästan ge upp. Behandlar oftast pärlorna som glashästar. Glömmer bort att dom inte är det ibland, och det utnyttjar dom nog lite, hehe. Men Anneli piskade på mig i alla fall och tillslut gick det bättre. På lektion måste man ju hålla sig i skinnet och hålla sig i ledet. Vi hade behövt en urflippning eller så, men det kan man ju inte hålla på med på lektion heller. Nåja, måste ta nästa steg och börja rida dom nu. Kan få dom avspända och fina så, men nu jävlar. Måndagslektionerna kommer bli spännande framöver också ..
 
 
 
Idag for jag till stallet vid nio bara för att hinna mocka innan mamma lämnade av hunden. Hann mocka och spåna till grabbarna och fylla alla höpåsar innan han kom. Men skönt nog kom Amanda och var hundvakt hur länge som helst. Så jag kunde longera både Patsy och Valle och sen rida ut med Olle. Var riktigt effektiv och var klar med allting vid tre, skönt. Så borstade klart Timpan och var sen och lämna hem hunden. Hatar att lämna han ensam. Han kan vara ensam, men han gillar inte det alls. Han blir ledsen. Men han var nog bara själv typ en timme, men ändå.
Sen var det hopplektion. Hade Ålle vikarie idag. Hoppade två kombinationer och lite så. Typ bockar på volt och sen en krumelurövning. Bestämde mig för att inte vara mr. niceguy längre och sa åt pållen när han var bekväm och olydig. Och nog jäklars funkade det. Fick med yttersidorna bra och han gick inte emot hjälperna lika mycket som han gör ibland. Men nog är han lite bekväm alltid ;) Hoppningen var okej. Hade mer självförtroende och känsla än tidigare. Hästen vart rätt trött fort, så när han gjort ordentligt var vi klara. Taggar till nästa tisdag, nu jävlar ska vi bättra oss och börja rida!
 
Försöker planera inför morgondagen. Troligtvis löste den sig bättre än väntat med hunddjuret. Men drar nog till stallet tidigt och rider första hästen vid nio eller senast halv tio. Tänkte försöka hinna rida två hästar inne innan lektionerna börjar 14.00. Sen måste jag kolla om det var ledigt en timme mitt i, för då kanske jag hinner ta den sista också och slipper vänta till kvällen. Patsy är lite varm vid magen ännu, och hittade inte ludd så hon får springa på lina igen, lilla gummsan :) Men det blev lite lugnare med en häst mindre att rida i alla fall :) Det går nog bra, bara jag hinner tajma in dressyrpassen så vi hinner innan lektioner. Håller en tumme att hagarna är bättre imorrn, så kanske inte alla tre behöver dela på en hage och vara ute typ 2 timmar var, stackrarna. Men som det snöat idag lär det nog gå snart. Åh, längtar tills man kan galoppera efter stigen :) Adjö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide