i want it now babe

hej, hej, hemskt mycket hej

VARNING FÖR PSYKLÅNGT OCH FÖRSTÅS HÄSTIGT INLÄGG!
gårdagens plan var att vaka för att komma i rätt dygnsrytm igen. så jag fördrev tiden med allt möjligt, mestadels plugg. och kanske efter sex nångång kom jag på att jag lika gärna kunde sova några timmar innan stallet. fick kanske tre timmars sömn i alla fall. och det tog emot när jag skulle upp kan jag lova.


 

gick till establo först kring elva och solen strålade. fast jag frös och hade letat fram mina yllevantar, hihi. min plan var att rida alla först och sen mocka och sånt.
tänkte börja med gur, men då ville inte hon komma när jag ropade. utan det gjorde skruttan istället, så hon blev numero uno. borstade och pysslade på ganska länge. hennes ben kändes fina, dock kan jag ju inte jämföra med så mycket eftersom det var ett tag sen jag klämde på dom. men beslutade mig för att testa en ridtur. i skritt förstås. sadeln var inbäddad bakom täcken, schabrak, det ena och det tredje. länge sen den var i bruk tror jag bestämt ;) var inte säker på om den passade på betesfina damen, men en dag och en kort ritt fick hon offra sig för. red en liten bit efter galoppsträckan. kunde inte bestämma mig om hon kändes fräsch eller ej så därför blev det bara en mysig kortis. skruttisen såg alla stackars halvdöda buskar och massa gräs som lämnats kvar efter vägen så hon räddade dom. men det gjorde inte mig så mycket, lät henne gå och strosa. min lilla charmloppa, hon får fanimej inte dö förrän jag lämnat landet. eller nått i den stilen. tänka sig att vi stått ut med varann i fyra jävla år. vet inte exakt datum (shame on me, får snoka upp det i stallböckerna), men det var nångång i slutet på året så det är väl mer eller mindre på pricken. har sällan haft så kul som med gammelskruttan. hon har lärt mig så mycket. kanske inte just i hoppning eller dressyr, hehe, men i mycket annat :)

                   

sen blev det ut med ena tanten och in med den andra. det blev lite bråk med den tjuriga guran. först moppsade hon i hagen och tänkte äta mitchas hö och jagade henne, men då slog jag henne med påsen och tog bittert fast henne. sen när vi går in i stallet trycker hon ner näsan i betforhinken, som innehöll torr betfor. jag fick rabiesanfall och gurre lyfter näsan och har ner hela hinken i golvet så betforn flyger som papegojor. jävla kärring, men hon fick på moppo och var snäll efter det ;) borstade och tränsade. kom en liten familj med små barn och kollade på gurr. så dom frågade lite och klappade så mycket dom vågade. morfarn var lite impad över att jag inte skulle ha sadel, och jag tror lilltjejen gillade det rosa bettet. hahaha .. gick till ridhuset. snäll häst snurrade runt pallen när jag skulle upp. tillslut blev jag arg och piskade henne på rumpan, hoppade ner och ställde henne till rätta. vilken effekt, skrället stod still ;) haha, det låter som att jag är världens djurplågare och helt brutal. men det är sällan jag slår hästar och sånt. men guriann, hon går mig på nerverna ibland och jag tappar tålamodet snabbt med henne. och dessutom är hon hård som sten och jag vet på ett ungefär vad jag gör och hur mycket stryk hon tål. haha, nej, det där lät också dumt. men vafan, vi säger såhär, jag har koll på läget. och guran gillar mig alltid, vi är kompisar! skrittade i alla fall fram sisådär en kvart. sen tog jag tyglarna och då började jag fundera om jag tagit rätt häst. hon var så fin och eftergiven, inte alls stretig och bråkig. red volter, skritt, trav, avsaktningar och hon var samma fina häst hela tiden. hade inget i handen förutom stöd och hon var så lydig och lyssnade så bra på mina skänklar och hjälper. tog ett varv i galopp åt båda hållen typ. klockrena fattningar och fin galopp. ides inte traggla med galoppen, det lämnar jag åt ägarn och skötarn ;) ja, fybubbelen så fin hon var idag, tror aldrig hon vart så fin tidigare. definitivt plus i kanten hos gurre. men sen är det tusen gånger lättare för mig att rida dressyr barris med henne. kommer åt henne bättre, kan rida massa med sitsen och mina skänklar ligger bra och gör det dom ska.

 

sist, men inte minst ut blev cocco. fast innan jag red henne mockade jag åt alla hästarna. medans mitt sällskap bara hade hunnit mocka en box. det är ju tur att någon är snabb i alla fall, haha ;) sen fyllde jag alla mina höpåsar och gjorde allt sånt klart. tog in och borsta och sen for vi runt stigen med jonni och gulan. galoppsträckan först blev det. annars hade nog sista biten gått alldeles för fort med galna gulan i täten. duktiga heppor, som bara småskuttade till för lite småsaker. cola var pigg och på hugget och den andre ponnyn lika så. i galoppen kunde vi bara skratta, men vi lyckades ändå hålla koll på våra djur, hehe. riktigt mysig ridtur med massa prat och skratt :)

                

sen var det bara att fara hemåt, efter en visit på coop. var tvungen att handla smör. min mor lämnar mig ju ensam hemma utan matvaror. hur tänkte hon nu? nåja, tur att jag är så stor nu att jag kan handla smör själv, ehe. nu plugg och kanske film sen. tjarrå 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide