wake up in the morning

hej, hej, hemskt mycket hej
igår kväll kom vi fram hit till högbo. först som vanligt ;) installerade hästarna i sina boxar i ett av dom mobila stallen. gjorde egengjorda täckeshängare and so on. och just när vi packat upp allt klart kommer uppstallningsansvarig och säger att hon fixat oss två boxar i ett av dom permanenta stallen. vilken pärs, så vi packade ihop och packade sen upp på nytt. men det är bättre. framför allt skönare att ha ett stall med riktiga tak, väggar och golv. och rediga lysen. sen slipper vi flytta dom på söndag när vi ändå ska bo kvar ett par dagar.
blev en ganska sen kväll. sovde ensam i lastbilen, helt ensam på området också.

skulle gå och fodra hästarna imorse klockan sju. fett varmt var det då. för solen legade också på som bara den och det var värsta fina vädret ute. så jag övervägde nästan att inte gå och lägga mig sen igen. långsam som man är så hade jag inte fodrat klart och det förrän åtta, men var ju tvungen att fylla vatten och allt sånt. sen gick jag i alla fall tillbaka och tänkte att det är lika att sova några timmar till då vi ändå inte hade någon tid att passa. ingen av hästarna skulle ju gå 110 idag, som började tre. så allt var ju chill.
när jag klättrade upp på stegen och satte handen som stöd på våningen ovan (inte kupan ovanför framsätena, utan bäddplattan som går från väggen där bak, till kupan. svårt att förklara). krasch, sa det bara. då hade den där plattan gått fucking av. jag höll på fara åt helvete och dog nästan på kuppen. tänk om någon legat på den, tänk om vi sovit två här inatt, tänk att vi sovde två här när vi var i kiruna. då lekte fan soffi apa på den och vi klättrade upp och ner. men nej, nu ville den inte hållas längre. men den var ju lite läskigt uppbyggd och allt som höll upp den var ju en tunn träskiva i princip, konstig konstruktion.
nåja, så jag vågade inte klättra upp ifall jag skulle råkat pajja grejen ännu mera. så jag satte mig och läste en bok. fast det blev så drygt när jag insåg att jag inte hade lust att läsa i flera timmar till. så jag slog mig ner mellan dom två baksätena, satte mig på ett hästtäcke och med kudden lutade jag mig mot ena sätet. höll på somna. tog ner täcket när det blev kallt, lindade in mig värsta mjukt och halvsov sen ett bra tag. bara det att mina fötter somna hela tiden då dom vart i konstiga ställningar.



gick och fodra igen vid tolv. mockade lite bajs och höll på fixa. kollade lite på hästar som kom och lastades ur stora, fina lastbilar. kollade lite halvers när det hoppades. bara en vi höll koll på, emmy, en pitebo.
gjorde klar valle för ridning och tog upp båda hästarna till lektionsstallet där en hovslagare skruvade lös varsin brodd på hästarna. precis på samma fot och ställe fick vi inte lös en brodd på båda tidigare. men gubben fixade det. medans lo trimma valle gjorde jag klart ollebusen. jag longerade honom en stund i ridhuset, han var så lugn och sansad, lite slö nästan. sen red lotta honom. det är olle som ligger mest på plus just nu sägs det. men vi får se om det är samma imorrn, haha.

pysslat på en massa i stallet. käkade sen en pizza vid halv nio på kvällen. dom andra åkte till sitt boende medans jag gjorde klart hos hästarna, smorde och lite sånt. sen kom annika så jag hjälpte henne att lasta ur calle och undine. installerade dom, mockade trallen och lastbilen. fyllde vatten åt alla tre och hängde sen upp boxgardinerna. var sist i stallet som vanligt ;)

klättrat upp här i min kupa nu. just att dataladdarn räcker hit upp. börjar kännas lite kallt, funderar om jag kanske måste gå ner och dra upp värmen lite. men det gör så ont i fötterna att klättra upp och ner, hehe. och dessutom tror jag fan att nånting slog i min fot när bädden gick paj. för på ena foten gör det ont ovanpå, och på den andra gör det ont under eftersom den stackarn fick akuthoppa ner på en hård kant. inte är det lätt alltså ;)
men det är i alla fall supermysigt att ligga här i lastbilen. och nu kan jag ju lugnt säga att jag inte är ensam på området, omringad av små husbilar och stooora hästbussar.

tänkte egentligen skriva lite till, men insåg att jag skrivit nog mycket för ett inlägg. så lär väl komma mer milslånga inlägg inom kort. har skaffat en veckas comviq surf så ska se till att surfa upp det. men nu måste jag nog göra en sista snok innan jag släcker och sussar. ska upp sex eller sju och fodra. sen ev. en timmes sovtid till. tävlingarna börjar åtta på morgonen, första klassen är 120, som hästarna inte ska gå, utan klass två. eftersom det är kring 120 starter, säkert mer så tar den klassen kanske tre timmar, så det borde inte vara någon större stress. puh, nåmen, sovgott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide