Dusty record

Hej, hej, hemskt mycket hej
I lördags var det stalldag för hela slanten, som vanligt. Red dressyr med Trolle. Han var aningens bättre än dagen innan. Red igenom ett dressyrprogram i skritt och trav och det var ganska bra att bara koncentrera sig på vägarna. Då fick han hänga med och tänka lite själv. Och jag red utan att tänka föör mycket.

Provade också Patsy för första gången. Alltid lite spännande att rida nya hästar, och femåring dessutom. Inte så ofta man rider unghäst kan man ju lugnt säga ;) Skulle bara skritta efter stigen. Men chifen tycker det är tråkigt. Så det blev trav och galopp också. Söt pålle. Hon halkade en gång och höll på trilla på näsan, och skidåkarna var något väldigt underligt. Lite busig, men sköna gångarter. Så det var kul faktiskt.

På kvällen hade vi som vanligt Mellomys på Evves våning. Det är alltid lika mojsigt.

På söndag var det bara att kliva upp tidigt för tävlingen började redan 8.00. Släppte ut fem kusar, borstade Timpan och satte ut honom innan jag var skrivare i märke 1 och 2. Sen var det dags. Hästen var hyfsat fin på framridningen, det kändes bra. Sen när det var nästan min tur kändes det sämre, haha, typiskt. Kom ihåg hela LC:1 programmet, men ridningen var åt fanders. Hästen gick inte fram för skänkeln ordentligt, han trängde och försökte få bestämma vägar och gångart själv, han gick knappt på tygeln. Det var dålig ridning helt enkelt. Eller ja, det kändes väldigt pissigt mestadels. Det enda som kändes bra var galopperna, haha. I skritten började han takta, lol alltså och sen sista uppridningen på medellinjen tänkte han seriöst stanna innan jag sagt stopp så fick damma till han med skänkeln som värsta ponnyryttarn, hof.
Men domarn verkade i alla fall gilla ritten och såg inte det jag kände typ. Fick 67,77% och det var bästa procenten så vi vann. Jättekul, men hade gärna velat vara nöjd med min ridning. Men ska kolla filmen sen när jag får den. Är ju ofta så att det känns mycket värre än vad det är. Fast enligt bilderna så ser det inte desto bättre ut. Timpis är en vinnarhäst i alla fall :)



Ja, det låter fjolligt att whina när man vann. Men även om det sett bra ut så vet ju ingen vilken känsla jag hade
och velade ha. Nåja, efter att sett filmen kanske jag ändrar uppfattning. Får inte rida LC nå mer i alla fall sa domarn. Men kommer aldrig komma ihåg ett LB program, därför lägger jag dressyrtävling på hyllan ;)
Kollade gamla protokoll när jag la in det nya. Har tävlat 10 klasser i dressyr totalt. Min första tävling red jag på Mighty Rob, i märke 2 och jag var 13 år. Galet länge sen.

Red inne med Trolle igen. Någon hade lämnat framme tre travbommar på ena sidan och en ensam på andra sidan. Han är alltid livrädd för bommar i början. Men tvingade han att skritta över en och sen efter att ha gått över den ett par gången insåg han att det bara är pinnar på backen ju. Så kunde trava över alla dom tre sen och när jag skrittade av så gick han självmant över dom. Fel avstånd ju, men han gick lugnt igenom, det var skönt :) Han travade på lugnt från början, min ridning lite sämre dock. Han orkade lite mer, kunde trava lugnt även efter att ha haft skrittpaus osv. Men vi kan ju inte stanna. Handbromsen fungerar inte alls. Han tar bara bettet och drar en ur sadeln och fortsätter gå. Så om man inte drar som fan i munnen på han eller styr in han i väggen så stannar han inte. Så tränade som fan att knipa med knäna och försöka få han att stanna för sätet. Tillslut funkade det :) Lär måsta börja om varje gång, men det gick och det är en vinst i sig.
Man får typ låssas att man rider unghäst och bara köra massa grunder. Typ start, stopp och sväng och lugn, haha.
That's it, hejs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide