by the way

... psst, jag är inte nöjd, men vad tycker du?

Det är svårt att vara positiv på vintern

Efter våren kommer sommaren, efter sommaren kommer hösten, efter hösten kommer vintern, eller..?

Då var det dags igen. Vars du än kollar ser du snö, snö och mera snö. När vi går utanför dörren gäller tjocka vantar, mössa, halsduk och en vinterjacka för att inte frysa ihjäl.
Den lilla sol och värme vi fick i år kan knappt klassas som sommar. Det har verkligen varit snålt detta år.

Men vad ska man egentligen vänta sig när man är bosatt högt uppe i ett i övrigt kyligt land? Medans vissa nu hurrar glatt över de vita flingorna som ramlar ner, muttrar några besviket. Jag är en av de som muttrar. Helst av allt hade jag stannat i USA, och aldrig mer kommit hem. Men ibland tvingas man vara realistisk och inte leva i en dröm. Tillbaka till Gällivare kom jag och här sitter jag, tittar ut genom fönstret och ser himlen bjuda oss på vita flingor samtidigt som det täcker marken och förvandlar allting vitt.

Ibland funderar man vad som egentligen håller en kvar här i lilla hålan. Gör man en lista med plus och minus så överväger minusen en hel del. Men kvar blir man år efter år. Nej, snart ska jag flytta. Det har jag visserligen sagt i ett par år nu, men snart..

Vintern har knappt börjat på ett sätt, med tanke på att vi inte har haft så många minusgrader ute på dagarna. Men jag har redan hunnit frysa tår och fingrar av mig, för länge sen. Tänk då hur det kommer bli när vi får närmare -20 grader. Uh, börjar frysa av bara tanken.

Nej, det är svårt att vara positiv på vintern. Jag vill gå i ide som björnarna och vakna när det är vår igen.

Men precis som varje år är det bara att bita ihop. Något positivt måste det ju finnas med vintern. Mysiga galopper i nysnö och tolkning kanske. Sen har vi ju julafton, för de som ser något positivt med det. Fast det gör inte jag, inte så mycket i alla fall. Julen är överskattad. Gud vad negativ jag är. Men jag tror att det är svårt att uppskatta snö och vinter när man är så van vid det. Det borde vara måttligt åtminstone. Ge oss mer sommar, så blir vintern lättare att uthärda för oss snöskygga.

SLÄNG IN EN KOMMENTAR OM VAD DU TYCKTE. var ärlig, i can handle it!
behöver veta om den är skit, raderar den ikväll ..
pusshejs


Kommentarer
Postat av: Julia

Den var skit bra :D Du måste nästan lämna in den till din svenska lärare :P hehe så får du ännu bättre betyg :D

2008-10-10 @ 11:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide