we do what we do

hej, hej, hemskt mycket hej
mitt internet har varit lite off så har inte kunnat publicera skiten jag skrev här en dag. men langar ett långt inlägg nu ;)

i tisdags hoppade jag jesse igen. vi hade en liten bana med några hinder och en kombination med trippel som andra hinder. gick igenom halvhalt ordentligt. så nu efter tio år på ridskola har jag lärt mig halvhalt. haha, nejmen, har väl kunnat tidigare förstås. men nu sitter det, glasklart, vet exakt hur jag ska göra och visste vilken känsla jag skulle vara ute efter redan då. vilken skillnad det blev på ridningen sen. framridningen var lite jobbig, hästen var inte lika fin då som gången innan. men ganska ok. hoppade fram på kombon, eller vände som just innanför det ena och hoppade ett, sen vände och hoppade trippeln. märkte direkt en stor skillnad när jag blev lite för passiv och glömde ordentliga halvhalter. sen på varje annat hinder jag tänkte på det gick det som lättare, såg mer avstånd nästan. svårt att förklara. men lärde mig verkligen nått nytt. hoppade sen banan två gånger. första gången glömde jag sista hindret, haha. lustigt nog red jag som bäst till kombon, räcket till trippeln. båda gångerna. grymt :) jesse var bra. men när jag var som bäst slarvade han. svårt då att tro att det man gör är bra. fått värsta aha upplevelsen. och hittade mer kroppskontroll, kunde förbättra skänklarna när jag kände att det inte var bra. helt okey bra :)

i onsdags tog jag revansch på sessan. sist red jag ju inte alls. vet inte vad jag gjorde. eller jo det vet jag, jag gav upp! innan jag knappt ens börjat. nåja, satte på mig ponnysporrarna och det kändes bättre. hatar när hästen riktigt trycker åt ett håll och inte lyssnar på mina skänklar. så det fina med sporrarna är att man får reaktion och kan trycka till om den inte lyssnar, hihi. satan vad jag red den lektionen. hade kunnat kämpa mer där i mitten när det inte riktigt gick .. men jag har börjat ge upp så lätt, suck. skitsamma, i slutet var hon jättefin i alla gångarter. speciellt traven, hon orkar ju inte riktigt i galopp. så nu har jag lärt mig rida och också lärt mig rida sess och hittat lite knappar. skönt!

som sagt jobbat hela veckan, jao, från förra onsdagen faktiskt. bara vart ledig helgen då. typ bara jobbat 7-13 nu, så det är skönt. inte så farligt att kliva upp så tidigt, även om man är lite trött först. men ganska skönt att göra nått under dagarna, men inte hela dagen.

for hem direkt efter att jag var klar, är doggevakt nu och hela kvällen. tänkte inte fara tillbaka till stallet mer. och nu går det ju oavsett inte heller. haha, enda dagen jag är som stallfri på em vill jag dit. vart så sugen att börja klippa olleboi. men får göra det intensivt imorrn med båda kusarna.
har ju trots allt mockat, spånat och rengjort båda vattenkopparna på fm så det var ju chillans. the end


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide